Bergen plezier

Alles over jouw wintersport

Zodat je altijd op de hoogte bent
Van coronamaatregelen tot FAQ’s

Onbezorgd op wintersport

De situatie in de skigebieden en op onze vakantieparken voor komend winterseizoen 2021/22 is nog onzeker. Om je een indruk te geven welke maatregelen mogelijk gelden hebben we hieronder de informatie van het vorige winterseizoen nog gepubliceerd staan. Deze zijn opgesteld door het officiële Oostenrijkse toerismeportaal austria.info voor het winterseizoen 2020/21*. Alle informatie is onder voorbehoud en aanpassingen aan de richtlijnen voor het komende skiseizoen zijn mogelijk.
  We hopen je snel weer te zien tijdens jouw wintersport op een van onze parken in de bergen. In een appartement aan de piste geniet je van veel privacy en ruimte, de beste keuze voor jouw reis naar de sneeuw. 
  *Alle informatie is onder voorbehoud van wijzigingen.

Al onze vakantieparken in de bergen zijn geopend en vormen de ideale bestemming voor uw wintersport. Ieder land hanteert andere regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen die wij nemen op onze parken hebben wij voor u in een overzicht gezet en houden we continue bij aan de hand van de laatste ontwikkelingen.

U boekt uw wintersport zonder zorgen. Wij bieden u de flexibiliteit om uw wintersport tot 1 dag voor aankomst om te boeken naar een andere periode of bestemming in geval van een:
 • gesloten grens
 • negatief reisadvies
 • quarantaineplicht bij aan en/of terugkomst in combinatie met een negatief reisadvies

Veelgestelde vragen

Skiliften
 • Welke regels gelden er in de wachtrijen van de kabelbanen?

  In de wachtrijen moet u erop letten om voldoende afstand te houden. Is dit niet het geval, dan is het dragen van een mondkapje is verplicht. In Oostenrijk is het dragen van een mondkapje verplicht.

 • Worden de kabelbanen en liften gedesinfecteerd?

  Alle transportmiddelen in Oostenrijk en Zwitserland worden regelmatig gedesinfecteerd. Over de reiniging van kabelbanen en liften in Duitsland en Tsjechië is op dit moment (nog) niets bekend. We informeren u zodra er een update is.

 • Moet ik een mondkapje dragen op de pistes?

  Op de pistes is een mondkapje niet verplicht.

 • Is er een limiet aan het aantal personen in de kabelbanen?

  Een beperking van het aantal personen staat momenteel niet op de agenda. Aan de hand van het aantal besmettingsgevallen kunnen maatregelen worden afgegeven die gelden voor de kabelbanen.

Skiles & materiaalverhuur
 • Welke regels gelden er voor skischolen?

  De Oostenrijkse vereniging voor skischolen heeft in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid een aantal aanbevelingen opgesteld. Een groep mag uit maximaal 10 personen bestaan, inclusief ski- of snowboardleraar. De minimale afstand van 1 meter moet in acht worden genomen; waar dit niet mogelijk is, is het dragen van een mondkapje verplicht.  Skischoolleraren worden wekelijks getest op het coronavirus. Over de skischolen in Duisland, Zwitserland en Tsjechië is op dit moment geen informatie bekend. We gaan ervan uit dat zij in bedrijf zijn en houden u op de hoogte van eventuele updates.

 • Is de skiverhuur open?

  Ja, de skiverhuur is open. Het te huren materiaal, zoals ski's en skistokken, snowboards en schoenen, worden met regelmaat gedesinfecteerd.

 • Kunnen skicursussen en het te huren materiaal vooraf online worden geboekt?

  Ja, wij raden het aan om de af te huren materialen vooraf te boeken, om lange wachtrijen te voorkomen. Zo hebben alle skischolen en skiverhuurders te tijd om alles voor te bereiden. Ook de skicursussen dienen vooraf gereserveerd te worden vanwege het beperkte aantal plaatsen (max. 10 personen). De benodigde websites van de skischolen en skiverhuurders vindt u op de desbetreffende parkpagina onder "Skigebied". Een overzicht van de skiverhuurders en skischolen kunt u hier vinden.

Overige
 • Waar moet een mondkapje worden gedragen?

  Oostenrijk
  In het openbaar vervoer, in kabelbanen, ski-depots, toiletten, winkels en overal waar de minimale afstand van één meter niet kan worden aangehouden. 

  Duitsland
  In alle openbare ruimten waar de minimale afstand van 1,5m niet kan worden gehanteerd. 

  Zwitserland
  In het openbaar vervoer en in vliegtuigen, daaronder vallen ook de skiliften.

  Tsjechië
  In het openbaar vervoer en in alle binnenruimtes (niet in woningen en accommodaties).

 • Wat kan ik als mondkapje gebruiken?

  Wanneer u geen mondkapje tot uw beschikking heeft, kan ook een sjaal gebruikt worden. Belangrijk is dat neus en mond bedekt zijn.

 • Rijden de skibussen?

  Ja. Er gelden dezelfde regels als in het reguliere openbaar vervoer: het dragen van een mondkapje.

 • Is er après-ski?

  Après-ski zal, op de manier zoals men gewend is, dit seizoen niet plaatsvinden. Eten en drinken in de skihutten mag alleen zittend worden geconsumeerd om het risico op verspreiding van het virus te minimaliseren.

 • Kunnen liftpassen vooraf online gekocht worden?

  Ja, op de website van het skigebied vindt u een overzicht van de liftpassen en prijzen, die online aan te schaffen zijn. Zo voorkomt u dat u (lang) in de rij moet staan bij de kassa in het skigebied.

 • Kunnen medewerkers ter plaatse worden getest?

  In Oostenrijk worden onze medewerkers op de vakantieparken sinds 1 juli 2020 eenmaal per week getest. Door een landelijke maatregel is dit kosteloos mogelijk. Vanaf 1 november 2020 kunnen, naast de medewerkers in de horeca, ook skilerraren en berggidsen zich gratis één keer per week laten testen.  

Skigebied informatie

In verband met de snel op elkaar volgende ontwikkelingen en coronamaatregelen in de skigebieden verwijzen we u door naar wintersport.nl. Hier leest u alle coronamaatregelen in de Alpenlanden en kunt u het liveblog volgen met het laatste nieuws uit de bergen.

Zorgeloos boeken bij Landal

 • Extra omboekflexibiliteit

  Tot 1 dag voor aankomst

 • Gratis annuleren

  Binnen 14 dagen

 • Later betalen

  Binnen 14 dagen

 • In termijnen betalen

  Tot 56 dagen voor aankomst

Vertrouwd op wintersport
Land of regio
Selecteer verblijfsduur
Aankomstdatum
Selecteer aankomstdatum