Jouw privacy staat centraal
Wij hechten veel waarde aan jouw privacy. Wij vinden namelijk dat jij zelf de controle moet hebben over wat wij van jou mogen weten. Daarom plaatsen wij alleen de noodzakelijke, functionele en analytische cookies die nodig zijn om een website goed te laten werken en ons kunnen helpen om onze online dienstverlening te verbeteren. Indien je behoefte heeft aan een gepersonaliseerde ervaring met meer gebruiksgemak, wijzig dan je voorkeuren.
Mijn Landal

Alles bij de hand in jouw Landal account

  • Alle reserveringen in één overzicht
  • Maak je vakantie compleet met leuke extra’s
  • Bewaar je favorieten
Account aanmaken Inloggen

Verwerking en beveiliging van persoonsgegevens

Wanneer u een boeking maakt om op één van onze parken te verblijven, hebben wij bepaalde gegevens van u nodig. Ook in andere gevallen, zoals bij informatieaanvragen, de administratie omtrent bijvoorbeeld prijsvragen en het bezoeken van onze websites, verwerken wij gegevens. Hierbij maken wij ook gebruik van derden die bepaalde persoonsgegevens ontvangen en namens Landal GreenParks verwerken. Dit gebeurt bijvoorbeeld voor de verzending van brochures en mailings of het verwerken van onze gastenenquête. Ingeval van een boeking worden uw gegevens vanzelfsprekend gedeeld met het park waar u zult verblijven.

Hieronder staat meer uitgebreid beschreven welke gegevens wij kunnen verwerken en wat wij daar mee doen:

Wat willen wij van u weten?

Voor- achternaam en geslacht
Om je op het park maar ook in onze verdere communicatie persoonlijk te kunnen aanspreken, gebruiken we graag persoonlijke gegevens. Deze zijn vanzelfsprekend ook nodig om een boeking te kunnen registreren en de gegevens op te nemen in het nachtregister.

Adres en woonplaats
De meeste boekingsgegevens sturen wij per e-mail op. Maar sommige informatie sturen wij naar jouw (t)huisadres toe.

Telefoonnummer
Het kan zijn dat wij contact op moeten nemen over de boeking. Wij bellen nog even als er vragen zijn, en kunnen bijvoorbeeld een sms sturen als de bungalow eerder beschikbaar is. Soms bellen we voor aankomst of na afloop om te vragen of alles duidelijk is en of alles naar wens is geweest.

Geboortedata
Degene die een accommodatie boekt bij Landal GreenParks moet minimaal 18 jaar zijn. Bovendien kan toeristenbelasting afhankelijk zijn van de leeftijd van de personen die in de accommodatie verblijven. Daarom hebben wij geboortedata nodig. Mocht jij of iemand in het reisgezelschap jarig zijn tijdens het verblijf, dan proberen we daar aan te denken en doen wij misschien net iets extra’s.
Betaalgegevens
Om een boeking te kunnen betalen maken wij gebruik van een beveiligde betaalomgeving. Wanneer je met iDeal of overboeking betaalt, worden jouw gegevens in onze administratie opgeslagen om de betaling aan jouw boeking te kunnen koppelen. Verder gebruiken wij jouw bankrekeningnummer alleen wanneer je geld van ons terugkrijgt. Wanneer je met creditcard betaalt, sturen wij de creditcardgegevens vanuit onze beveiligde omgeving rechtstreeks naar onze credit card partner. Zij voeren onze creditcardbetalingen uit. Hierbij krijgen we de creditcardgegevens niet te zien. Onze partner vertelt ons alleen of de betaling is gelukt.

IP-adres
Op internet kijken we mogelijk naar jouw IP-adres. Wij onthouden voorkeuren en kunnen zo een passend advies geven.

E-mailadres
Je krijgt een e-mail over de reservering, factuur en boekingen die zijn gemaakt. Nieuwsbrieven ontvang je ook per e-mail. Ontvang je liever geen nieuwsbrieven en aanbiedingen meer dan kun je jezelf gemakkelijk uitschrijven via de link in de nieuwsbrief.

Verder gebruiken wij jouw gegevens voor het volgende:

Gastenservice
Je kunt met ons bellen, mailen en ons via social media benaderen. Om te zorgen dat je jouw verhaal niet twee keer hoeft te verhalen, slaan wij gegevens op. Om onze service elke dag een beetje beter maken, analyseren wij alle contactmomenten. Telefoongesprekken nemen wij ook op om te gebruiken als trainingsmateriaal.

Parken en partners
Je gegevens worden doorgegeven aan het park waar je verblijft en aan organisaties die activiteiten verrichten in verband met de boeking. Dit betreft ook partijen die geen onderdeel uitmaken van de Landal GreenParks-organisatie. Dit betreft bijvoorbeeld het schoonmaakbedrijf of de verzekeringsmaatschappij indien er een reis- of annuleringsverzekering is afgesloten.

Verwachte aankomsttijd
Indien er een boeking is gemaakt kunnen wij jouw e-mailadres gebruiken voor het versturen van service e-mails. Hierbij kun je denken aan een e-mail met daarin de vraag wat je verwachte aankomsttijd is op het park waar je gaat verblijven.

Account
In jouw ‘Landal-account' kunnen persoonlijke gegevens worden opgenomen. Naam, post- en factuuradres, geboortedatum, telefoonnummer en inloggegevens. Handig, dan hoef je deze gegevens niet elke keer opnieuw in te voeren. Wij bewaren ook gegevens over eerdere boekingen. Dan kunnen we je sneller en gerichter helpen.

Nieuwsbrieven
Je kunt nieuwsbrieven en andere aanbiedingen van ons ontvangen. Voor de inhoud daarvan, kunnen wij kijken naar jouw interesses en eerdere boekingen en soms ook naar gegevens van andere bedrijven. Om de nieuwsbrieven en aanbiedingen naar het juiste adres te sturen, wordt referentiedata van een derde partij ingezet voor datakwaliteit. Zo kunnen wij jouw gegevens actualiseren en juist houden. Ontvang je liever geen nieuwsbrieven en aanbiedingen meer dan kan kun je jezelf steeds uitschrijven via de link in de nieuwsbrief. Je kunt ons dit ook laten weten door een kaartje te sturen aan: Landal GreenParks B.V., afdeling Gastenservice Postbus 95991, 2509 CZ Den Haag of door een e-mail te sturen.

Reviews en gastenquête
Je kunt andere gasten helpen met een review. Door ervaringen te delen, geef je anderen een nóg beter beeld van Landal GreenParks of een specifiek park. De antwoorden die je geeft in onze gast enquête worden door ons bekeken om onze dienstverlening verder te verbeteren. In dat kader kunnen we jouw antwoorden en gegevens ook delen met onze parken en partners, zoals schoonmaakdienstverleners. Er kan ook contact met je worden gezocht naar aanleiding van een ingevulde enquête, bijvoorbeeld om aanvullende vragen te stellen of om je te bedanken voor de feedback.
Nachtregister
Bij het verblijf op één van onze parken dien je een zogenoemd nachtregisterformulier in te vullen. Dit kan soms ook al digitaal gebeuren. De gegevens van jou en jouw reisgezelschap worden verwerkt ten behoeve van de betreffende gemeente, onder meer voor het geval van calamiteiten. De gegevens kunnen in onze systemen worden verwerkt.

Verbetering
We benaderen je soms voor een gastenonderzoek of een plaats in ons gastenpanel. Verder willen we weten hoe de afhandeling van een klacht is verlopen en wat je van onze nieuwsbrief vindt. Daarom verzamelen wij gastgedrag. Zo kunnen we het leesgedrag analyseren en content maken die bij jouw wensen past. Dit doen we door unieke bezoeken te registreren, met alle activiteiten die daarbinnen plaatsvinden. Denk hierbij aan het bekijken van pagina's, ergens op inzoomen of op links klikken. Soms voert een derde partij deze checks voor ons uit.

Acties
Indien je hebt deelgenomen aan een actie kunnen wij contact met je opnemen en informeren wij je indien je gewonnen hebt. We gebruiken deze gegevens ook om onze acties te analyseren. Zo worden ze elke keer nóg leuker.

Advies op maat
Als je onze website bezoekt, ons liket op Facebook, een boeking maakt bij ons of op een van onze parken verblijft, onthouden wij wat je leuk vindt. Wij doen het zoekwerk en helpen je met mooie aanbiedingen, bijvoorbeeld per mail. Daarbij kunnen we jouw emailadres koppelen aan het webgedrag. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld een herinnering sturen als een boeking niet volledig voltooid hebt. Wij gebruiken de gegevens ook om onze dienstverlening en websites te verbeteren. Gegevens worden verder gebruikt om nuttige advertenties te laten zien op bijvoorbeeld Facebook en Twitter en andere online media platforms. Om informatie en aanbiedingen zoveel mogelijk op jouw interesse af te stemmen, kunnen wij jouw gegevens laten vergelijken of combineren met bij andere bedrijven bekende gegevens, waaronder met onze partners zoals Air Miles en Natuurmonumenten. Daarbij kan ook gebruik worden gemaakt van zogenoemde customer match programma’s. Onder meer wanneer je social media gebruikt op verschillende apparaten is het mogelijk dat deze advertenties ook op deze andere apparaten te zien zijn. Cookies spelen daarbij een rol. Voor zover wettelijk vereist vraagt Landal GreenParks toestemming, voordat zij  gegevens aan derden verstrekt.

Vordering gegevens
Soms gebruiken we gastgegevens om fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Onder omstandigheden zijn we gehouden om persoonsgegevens door te geven aan relevante instanties. In verband met (internationale) sanctiewetgeving kan het onder omstandigheden ook voorkomen dat wij gegevens delen met bijvoorbeeld financiële instellingen.

Contact, inzage, wijzigen of verwijderen gegevens en klachten

Op verzoek zullen wij aangeven of wij persoonsgegevens van jou verwerken. Verder kun je deze gegevens onder omstandigheden opvragen, verbeteren, aanvullen, verwijderen of afschermen, bijvoorbeeld als deze feitelijk onjuist zijn. Dit kan tot gevolg hebben dat je geen gebruik meer kunt maken van (een deel van) onze diensten.

Voor meer informatie neem contact met ons op.

Mocht je een klacht hebben ten aanzien van de verwerking van uw persoonsgegevens dan kun je je ook richten tot de relevante overheidsautoriteit (Autoriteit Persoonsgegevens).

Bewaartermijnen
We zullen persoonsgegevens bewaren zo lang dat redelijkerwijs nodig is voor de doeleinden zoals beschreven in dit document. Op basis van onder meer wetgeving kan het echter nodig zijn dat wij gegevens langer bewaren.

Grondslagen
Op basis van wetgeving moeten wij aangeven welke zogenaamde grondslagen gebruikt worden bij de verwerking van uw persoonsgegevens. Daarbij wordt hoofdzakelijk gekeken naar de verwerking van gegevens op basis van 1) een overeenkomst, 2) in verband met een gerechtvaardigd belang van Landal GreenParks, 3) een gegeven toestemming en 4) in verband met een wettelijke plicht.

Gegevens gebruiken wij hoofdzakelijk in verband met een boeking en dus op basis van een overeenkomst met jou. De boeking wordt geregistreerd en wij doen er verder alles aan om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Aanvullende contactmomenten, zoals reviews, marketingactiviteiten en het registreren en analyseren van handelingen geschiedt in verband met een gerechtvaardigd belang van Landal GreenParks. Je kunt jezelf ook zelf inschrijven voor een nieuwsbrief. In dat geval geef je ons toestemming om jouw gegevens hiervoor te gebruiken. Verder zijn wij wettelijk verplicht om jouw gegevens op te nemen in het nachtregister.

Beveiliging gegevens

Wij maken voor de beveiliging van door ons verwerkte persoonsgegevens gebruik van uitgebreide veiligheidsprocedures, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot deze gegevens.

Cookie-beleid
Landal GreenParks en derden gebruiken cookies (en andere technieken, gezamenlijk steeds cookies genoemd) om websites te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en je op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stem je hiermee in.

Een cookie is een klein tekstbestandje dat bij het bezoek aan een website op je computer of andere apparatuur wordt geplaatst. Door het plaatsen van deze cookies kan Landal GreenParks je direct en in de toekomst beter van dienst zijn. Zowel Landal GreenParks als andere partijen waarmee wij samenwerken (zoals Google) kunnen cookies plaatsen op je computer en andere apparaten. Landal GreenParks onderscheidt verschillende soorten cookies:
  • Functionele cookies worden gebruikt om het gebruikersgemak te bevorderen zodat je bijvoorbeeld niet steeds opnieuw een zelfde selectie hoeft te maken of in te loggen als je dat al eerder hebt gedaan.

  • Transactie cookies worden gebruikt als je een boeking hebt gedaan, en indien van toepassing om onze partners commissies uit te betalen.

  • Monitoring/Analytics cookies worden met name namens andere partijen geplaatst zoals Google Analytics en de Visual Website Optimizer. Hiermee kan Landal GreenParks het (be)zoekgedrag in kaart brengen en haar dienstverlening hier op aanpassen zodat we jou als (potentiele) gast nog beter van dienst kunnen zijn.

  • Marketing of targeting cookies worden geplaatst om jouw interesses te bewaren zodat op en buiten de Landal GreenParks websites aanbiedingen gedaan worden die in het verlengde liggen van jouw wensen/interesses. Tevens kan Landal GreenParks automatisch aanbiedingen niet meer laten zien als je er al gebruik van heeft gemaakt of als je ze al enkele keren heeft gezien. Zonder deze cookies bestaat de kans dat je vaker irrelevante advertenties van ons te zien krijgt. Graag merken wij op dat je ook zonder cookies advertenties van Landal GreenParks tegen kunt komen.
Welke derde partijen plaatsen Cookies via de websites van Landal GreenParks?
Landal GreenParks werkt samen met derden partijen op het gebied van social media, bezoekers statistieken, vacature services, advertenties en streaming video die ook cookies plaatsen. Onder meer de volgende bedrijven zijn als zodanig partners van Landal GreenParks: Google (Plus, Maps, Analytics, Adwords), Bing Search Marketing, Zanox, TradeDoubler (Affiliates, Integral), Quisma, PeopleXS, AddThis, E-Village, Novasol, Isuu, Intermaps, FlowPlayer, Facebook, New Relic, Hotjar, Trengo, Tradetracker, MAPP, Criteo, Affilinet, TraderVisual Website Optimizer, Katschi.at en Flumscherberg.ch. Voor meer informatie over de wijze waarop deze partijen omgaan met cookies dien je hun privacy voorwaarden te lezen, zoals voor Google Analytics en Visual Website Optimizer (Engels) en Criteo.
Heb ik belang bij het plaatsen van cookies?
Door cookies kunnen wij surfgedrag analyseren en hierdoor aanbiedingen doen die voor jou relevant zijn. Je krijgt bijvoorbeeld niet elke keer dezelfde aanbieding te zien, die niet bij jouw wensen aansluit. We zijn continue bezig onze online service te verbeteren dankzij gegevens die we ontlenen aan trends en gedrag op onze websites. Gebruik je social media, zoals een Facebook of Twitter profiel, dan zorgen cookies ervoor dat je eenvoudig jouw interesses kunt delen zonder elke keer in te moeten loggen.

Landal GreenParks streeft naar een zo plezierig mogelijke ervaring. Zowel op onze parken als op de websites. Cookies helpen deze ervaring op de website te verwezenlijken.

Kan ik cookies verwijderen?
Je kunt altijd de cookies op een apparaat verwijderen via de browser. Je kunt ook zelf bepalen of je cookies wilt accepteren. In de meeste webbrowsers worden cookies automatisch geaccepteerd. Je kunt de browser zo instellen dat cookies worden geweigerd. Graag wijzen wij je er op dat het uitzetten van cookies jouw gebruik van onze website (en andere websites) kan beperken.

Je kunt het gebruik van Google-cookies uitschakelen door naar de Google-afmeldingspagina voor advertenties te gaan.

Wil je adverteerders niet toestaan om jouw gedrag te analyseren dan kun je dat aangeven op de website van Your Online Choices.

Doorgifte buiten de EU
Onder 'Landal GreenParks' worden verstaan, Landal GreenParks Holding B.V. en de aan haar gelieerde ondernemingen. Wij slaan gegevens op binnen de Europese Economische Ruimte ('EER'). Het kan echter voorkomen dat bepaalde gegevens die wij verzamelen, worden verwerkt op een bestemming buiten de EER, bijvoorbeeld omdat Landal GreenParks onderdeel is van het Amerikaanse bedrijf Platinum Equity. In dat kader kan het voorkomen dat gegevens gebruikt worden in verband met onderzoeken van accountants of andere adviseurs. Ook kan het zijn dat gegevens verwerkt worden door organisaties buiten de EER die voor ons of voor een van onze leveranciers werken. In alle gevallen dient de toepasselijke wetgeving steeds te worden nageleefd en dienen passende maatregelen te worden genomen.

Wijzigingen
Landal GreenParks behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het privacy notice. Check daarom regelmatig het privacy notice voor een update.

Pas op voor nepacties

Wij willen je graag wijzen op het volgende: Er zijn regelmatig winacties in omloop via Facebook, e-mail en andere kanalen die niet afkomstig zijn van Landal GreenParks of Hof van Saksen. Veelal wordt hier een gratis verblijf op één van onze parken aangeboden. In deze zogenaamde 'phishing-acties' wordt onze naam en logo misbruikt om persoonlijke gegevens of andere informatie te verzamelen. Doe hier niet aan mee, het gaat om oplichterij.
Lees meer